Лавандула

Натурално етерично масло и естествена вода от лавандула без консерванти.

Нашата Лавандула

В нашата лавандулова ферма отглеждаме качествени Български сортове на Lavandula Angustifolia – най-ароматната сред всички видове лавандула. Наричана още „Истинската Лавандула“ или „Кралицата на Билките“, Българската Lavandula Angustifolia е световно призната със своите терапевтични и изключителни олфакторни свойства. В България се отглежда голямо разнообразие от сортове, от които ние сме подбрали сортовете Хемус, Юбилейна и Севтополис, комбинацията от които създава неповторим лавандулов аромат на етеричното масло и флоралната вода.

Лавандулова Ферма

Нашите лавандулови полета се намират в малко селце в Североизточна България. Районът е екологично чист с богати плодородни почви, които стимулират растежа на нашата лавандула и позволявят минимално използване на биологични торове. Към момента отглеждаме 150 дка (15ха) с лавандула, разпределени в 5 полета, намиращи се в близост едно до друго.

Спецификации на лавандуловото масло

INCI име: Lavandula Angustifolia Oil

Автентичност: 100% чисто и натурално етерично масло

Растително семейство: Устноцветни

Начин на производство: Парна дестилация

Външен вид: Чиста бледо жълта течност

Аромат: Сладък, цветен, билков

Съхранение: Защитен от светлина, кислород и горещина

Алергени: Limonen, Linalool* (естествено присъстващи в етеричното масло)

Козметика и Парфюмерия

Лавандуловото масло и флоралната вода на Есентиа България се използват в козметичната и парфюмерийната индустрия като съставки за парфюми и козметични продукти като кремове за лице и тяло, тонери и мистове, масажни масла, сапуни и други. 

Ароматерапия

Лавандуловата ароматерапия е един от най-предпочитаните алтернативни методи за релаксация. Лавандуловото масло съдържа съставки, които усвоявайки се от организма, въздействат благоприятно на нервната система и успокояват съзнанието.

Холистична грижа в ежедневието

Хидрозолът и етеричното масло от лавандула са от онези многофункционални продукти, които се използват постоянно у дома. Лавандуловата вода е особено подходяща за директна употреба върху кожата след слънчеви бани, а маслото при ухапвания от насекоми и стрес.

0
    0
    Количка
    Количката е празнаВърни се в магазина