За Нас

Ние сме новото поколение български производители на етерични масла.

Семейна ферма за Български билки и етерични масла.

Есентиа България е нашата бутикова билкова ферма, в която отглеждаме български билки от качествени сортове, създаваме собствен разсад, произвеждаме етерични масла и флорални води.

В какво вярваме?

Ние вярваме, че всяка една компания отразява ценностната система на своите собственици и ръководители. Ето защо ние вярваме, че може да ни припознаете във всеки един детайл от нашата компания.

Мисия

Нашата мисия е да създаваме качествени Български продукти от нашите билкови градини, с които да популяризираме родното производство у нас и по света. Да направим етикета „Произведено в България“ повод за гордост.

Визия

Нашата визия за бъдещето на Есентиа е да се развиваме като семейна компания, да поддържаме традициите в Българското производство на етерични масла и да не позволяваме този отрасъл да си отиде с поколението на родителите ни.

Ценности

Ние сме отдадени на нашия затворен бизнес модел, който се среща все по-рядко тези дни. Стремим се към изграждане на цялостна концепция чрез труд, знание и упоритост, а да използваш наш продукт означава да вземеш частичка от нас.

Как започна всичко...

В България, страната на Розова долина и безкрайните лавандулови полета, израстнахме познавайки и обичайки природата, нейните вкусове и аромати. Всяко лято прекарвахме седмици в Стара Планина, обикаляхме поляни, горички и се наслаждавахме на спиращите дъха гледки около нас. Интересът към билките се зароди покрай семейството и близките. Събирането и сушенето на билки се превърна в хоби за нас още като тийнейджъри. Прекарвали сме часове под слънцето да се ровим за мащерка, мента, лайка, жълт кантарион и много други, за да се запасим за найвкусните билкови чайове през зимата. И така, неусетно, една любов пламна и пося семенцето за нашата идея. Няколко години покъсно започнахме да мечтаем за свои билкови полета и Есентиа се роди от нашата обич към Българската природа и нейната сила да вдъхновява и лекува.

Лавандулово Начало

Българската лавандула завинаги ще остане нашата най-голяма любов и нестихващо вдъхновение. Дълго време тя беше единствена за нас, царицата на Есентиа България. А ние наричахме себе си лавандуловите фермери! От 2019 г. насам отделяме цялото си внимание за нея, но през 2023 г. дойде моментът, в който нашата царица трябваше да сподели короната си с още няколко Български билки. И така с малки стъпки, нашият лавандулов свят се разшири и даде път на развитието ни като фермери на Български билки и производители на Български етерични масла.

Нашият Екип

Изграждането на малък и сплотен екип е едно от най-големите ни постижения.

Николай Щърбаков

Собственик, Управител

Александра Щърбакова

Собственик, Маркетинг Мениджър

Андрей Добрев

Мениджър Производство

Айше Салиева

Отговорник Ръчен Труд

 

Хасан Салиев

Механизатор

 

Защо да изберете продуктите на Есентиа?

Като фермери и производители, нашето мото винаги ще бъде: От нашите ръце във вашите с много любов ♡

Продуктите, които предлагаме не са просто бройки в нашето портфолио с определени складови наличности, при изчерпването на които, можем да доставим още. Те са плод на целогодишен труд от поддържането на почвата, отглеждането на растенията, безсънните нощи в периода на жътвата и производството на маслото, тестването, пакетирането до моментът, в който те достигат до вас. И ние държим да знаете колко много процеси предшестват отварянето на една ароматна 10 мл бутилчица, защото само тогава може да направите информиран избор. Ние вярваме, че това, което ни прави различни е не само качеството на продуктът сам по себе си, но отговорността и прозрачността, с които заявяваме кои сме и как работим.

Затворен производствен цикъл

Ние гарантираме 100% качество, тъй като контролираме всеки етап от производството на нашите етерични масла и флорални води.

100% Наше Производство

Всички продукти на Есентиа са изцяло произведени в България от нас.

Устойчива стратегия

Нашето разбиране за устойчиво развитие в сферата на етеричните масла се свързва с инвестирането в качествен билков разсад, органично отглеждане на насъжденията ни и създаването на дългосрочни отношения с нашите партньори.

0
    0
    Количка
    Количката е празнаВърни се в магазина